Hej Hej – hvem er jeg?

Mit navn er Matilde, jeg er 39 år, gift med Kristian og mor til Alfred og Sigurd. Jeg blev uddannet pædagog i 2007 og i januar 2020 kunne jeg tilføje titlen cand.mag. i Pædagogik og Uddannelsesstudier & Kultur- og Sprogmødestudier på CV’et. Størstedelen af min faglige erfaring ligger inden for det socialpædagogiske felt, hvor jeg har arbejdet med børn og unge i forskellige udsatte positioner. Jeg er pt. ansat i Røde Kors, som projektleder på et pilotprojekt der vedrører en af mine absolutte hjertesager: anbragte unge.

Jeg har rejst verden rundt og mødt fantastisk mange mennesker med vidt forskellig etnisk, religiøs og socioøkonomisk baggrund, og de har givet mig en grundlæggende tillid til – og tro på mennesket. Jeg er nemlig altid blevet taget imod med gæstfrihed uanset hvilket land, jeg har rakt hånden ud i, og uanset hvor lidt eller meget de mennesker, jeg mødte, havde at give.

Jeg har gennem mange år været (fredelig) aktivist, bl.a. inden for asyl – og flygtningeområdet. Mit hjerte banker for dem, der ikke har kræfterne til selv at råbe op og den røde tråd i mit liv slår en fin sløjfe om lysten til at give den ‘lille’ mand og kvinde en stor stemme! Jeg ser mennesket først og det store billede derefter. Jeg tror på mennesket i fællesskabet, og jeg tror på, at man til hver en tid skal forsøge at møde hinanden med tillid, respekt og nysgerrighed. Med mine børn dyrker jeg hverdagsaktivismen, hvor vi deltager i demonstrationer og diverse affaldsindsamlinger og projekter der orienterer sig mod en renere og mere klimavenlig verden.

Jeg er drevet af at gøre en forskel og synes, der er nok at tage fat på i en tid som denne. Solidaritet, miljø og næstekærlighed bliver skubbet om bag kynisme, effektivitet og det at være os selv nærmest. Humanisme bliver sidestillet med naivitet, og kortsigtede resultater kommer (i hvert fald politisk) til hver en tid foran de langsigtede. Politik er blevet svær at gennemskue, blokkene er farve-forvirrede og der er efterhånden langt i mellem de gode politisk debatter, synes jeg. Jeg tror på den folkelige revolution – at evnen til at gøre en forskel og skabe massiv modstand dannes nede fra og op, og at mennesket i fællesskabet er i stand til at ændre verden til det bedre. Mange er allerede i gang!

Derfor vil jeg med denne værdiladede, politiske og humanistiske blog gøre tre ting:

  • Tilslutte mig kampen for at skrue op for den ‘lille’ stemme!
  • Gøre det nemmere for jer læsere at opdage og blive en del af alle de seje initiativer, der findes i vores lille land – alle med det fælles formål at gøre verden til et bedre sted!
  • Tillade mig at dele mine tanker om lidt af hvert! 

Håber at I har lyst til at hoppe med ombord,

kærlig hilsen Matilde

#komnudanmark

Følg også Kom Nu Danmark på Facebook her og Instagram her.