Klima, miljø og bæredygtighed
Hvad koster en ko?

Hvad koster en ko?

Kender du projektet Hvad koster en ko? Ellers synes jeg du skal smutte over og følge deres spændende projekt om bæredygtighed på Instagram. Familien Grue Sytmen har gennemført et klimaeksperiment, hvor de i tre måneder kun måtte leve af mad de havde byttet sig til, selv havde dyrket eller fundet i naturen. Benhårdt og virkelig interessant at følge. For der er så mange fødevarer vi bare tager for givet at kunne hive op af køledisken, men forestil jer lige fuldt stop på den konto!!
Nu har de så lavet den fineste plakat – jeg har selv købt et eksemplar eller to – som støtter tilblivelsen af en dokumentarfilm om projektet. 
Plakaten kan købes på lisagrue.bigcartel.com

Familien skriver om den kommende dokumentar på deres hjemmeside:

“Hvordan kan vi som borgere og forbrugere opnå en bedre forståelse og respekt for de fødevarer, som vi lever af. Hvordan bliver vi mere bevidste over det arbejde der går til at dyrke et umiddelbart simple produkter som korn, mælk og grøntsager. Fødevarer som vi hver dag smider væk i massive mængder.

I en dokumentarserie vil by-familien Grue Sytmen, bestående af designer Lisa Grue, fotograf Denis Sytmen, deres søn Mika på 11 år og hunden Mester, tage seerne med, når de som familie gennemgår et eksperiment, hvor de i 3 måneder kun må leve af de ting de selv dyrker, kan samle i naturen og som de kan bytte sig til. 

Med andre ord: de må ikke handle ind i supermarkeder eller bruge penge på mad og drikke. Derimod skal de i kontakt med danske fødevarerproducenter, lære om basis fødevarer, og tilbyde deres hjælp mod bytte af madvarer. Om de skal igang med at muge ud i en kostald, fodre dyr eller bruge deres kreative færdigheder for at få mad på bordet vil tiden vise. De skal ved hjælp af bytteøkonomi og selvforsyning skaffe mad til familien.  

Familien Grue Sytmen vil gerne i løbet af de tre måneder ændre deres vaner og mindske madspild, samt genopdage respekten for de fødevarer de lever af. De vil leve mere bæredygtig og nedsætte deres CO2 aftryk. Familien vil gøre noget aktivt for et bedre klima.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.