Matilde mener
Jeg er mest aktiv på Instagram – følger du med der?

Jeg er mest aktiv på Instagram – følger du med der?

Da jeg tilbage i 2015 startede mit projekt med at samle gode kræfter på en simpel platform og døbte det hele ‘Kom nu Danmark’ var det helt oplagt at blogge fra en hjemmeside. Men som det er med alt andet, rykker det digitale fokus hele tiden rundt. Først var det Twitter og Facebook jeg delte på og nu er det mest Instagram, hvorfra jeg deler små betragtninger og vigtige projekter. Senest taggede jeg Forlaget Alinea i en video jeg havde lavet, fordi de bruger nogle stigmatiserende ord og billeder i en læringsapp. Det resulterede i, at de er i gang med at sætte et møde op hvor jeg, sammen med Mette Toft Nielsen fra Dekontruer, skal give feedback på spillet og rådgivning til Alinea. Instagram, hvor man kan henvende sig direkte, har vist sig at være yderst praktisk på mange områder – og det er også der jeg deler andre spændende projekter og vigtige menneskers input.

Hvis du er på Instagram, så søg på @komnudanmark og tryk på følg knappen – så vil vi ses meget mere! Herunder er et par eksempler på noget af det jeg deler på Instagram.

Min søn Alfred sad og spillede ‘Den Første Læsning’ i går. ‘Den Første Læsning’ er et spil fra @alineaforlag , som hænger sammen med den bog- og opgaveversion man bruger i skolerne. Der skal logges på med uni-login og spillet er således et supplement til den undervisning, som foregår i skolen. Spillet introducerer forskellige niveauer til bogstav-, stave- og læsetilegnelse og Alfred er super glad for det. I går spillede han en “bane”, der handlede om hvor mange stavelser der er i forskellige ord. Alt i mens han spillede, hørte jeg pludselig jeg et par ord der skurrede kraftigt i mine ører (se video). 
.
.
.
Det her er et eksempel på, hvor selvfølgeligt vores børn får serveret racistiske begreber og stereotyper i børnelitteratur og undervisningsmateriale. Ikke mange børn (med mindre der er blevet talt specifikt med dem om det) vil opdage, at der her er tale om ord og billeder, som dels er racistiske og dels fastholder forsimplede sterotyper. 
Jeg ved, at både @tal.om.det og @dekonstruer arbejder med at oplyse om netop dette på Instagram, hvorfor jeg vil anbefale jer at følge med hos dem. Vi er nødt til at være bevidste og kritiske over for de begreber og stereotyper vi møder, også på vores børns vegne. Hvis ikke, er vi med til at fastholde synet på, at hyggeracisme er okay og at ord som taler befolkningsgrupper ned, fortsat bliver opretholdt – og benyttet med selvfølgelighed. 
#komnudanmark
#alineaforlag
#denførstelæsning
Mit månebarn… Som ofte vågner og kommer ind til mig i stuen for at “få lidt varme”, som han siger. Hvilken tryghed det giver, at kunne putte sig ind til mig og sove videre. Ude af stand til at forestille sig det utal af børn i verden, som ikke har samme mulighed for at indfange trygheden så let. 
Jeg tænker på dem. Jeg lytter til hans vejrtrækning og jeg tænker på dem. De uledsagede, de krigsramte, de flygtende, de misbrugte, de svigtede, de underernærede…
#månebarn
#allebørnundersammetag 
#komnudanmark 
#ladhumanismensejre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.