Kendte stemmer
Kendte Stemmer… Michael Schøt

Kendte Stemmer… Michael Schøt

Hvem er du? Michael Schøt, samfundskritisk stand-up komiker, der er kendt i den stand-up-orienterede del af befolkningen, som en komiker der italesætter aktuelle begivenheder.

Hvorfor ytrer du dig i offentligheden? Jeg er stand-up komiker og det er i sagens natur offentligt. Jeg skriver ikke klummer eller deltager i debatprogrammer eller på anden vis deltager i den offentlige debat. Jeg laver det comedy jeg synes er sjovt. Det er stand-up one-man shows og det er det lille aktuelle satire-“program” der hedder Schøtministeriet på min Facebookside.
Jeg har altid elsket de satiriske komikere, som George Carlin, Lewis Black, Bill Maher, Jon Stewart, Doug Stanhope og hele den amerikanske tradition for samfundkritisk stand-up. Det er simpelthen det jeg griner mest af selv. Og det er den slags komik jeg selv finder på. Det er ikke som sådan et valg.

Hvilke konsekvenser har det for dig? Jeg har altid haft den udfordring, at der ikke rigtigt har været nogle rendyrkede samfundskritiske stand-up komikere før mig, i Danmark. Gintberg var det lidt for en anden generation. Men i starten havde folk meget svært ved den kombination af det sjove og det alvorlige. Nok også fordi jeg ikke var så god til det i de første år selvfølgelig. Men jeg synes at det har ændret sig hurtigt. I dag ved alle hvem Jon Stewart er og jeg oplever aldrig at nogen siger “det kan man ikke lave sjov med”, som jeg oplevede meget i starten. Jeg tror mange af dem der kan lide det jeg laver, kan lide det NETOP fordi det er samfundskritisk og handler om noget større end vores almindelige hverdagsproblemer, som stand-up oftest gør.

Hvordan er du med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Jeg tror ikke at jeg ændrer noget som helst. Ikke på folks holdninger i hvert fald. Vi er jo alle sammen nogle kontrære sataner, så det kommer et par jokes sgu ikke til at flytte noget ved. Måske kan jeg være med til at få nogle unge mennesker til at interessere sig for vores samfund, fordi mit sprog jo er meget i øjenhøjde og meget mindre kedeligt end traditionelle kilder til politik. Men det er et åbent spørgsmål, om det ikke er folk der alligvel ville være begyndt at interessere sig for det.

Hvilke projekter synes du fortjener større opmærksomhed? Jeg dybt misundelig på de muligheder komikere har i dag pga. internettet. Jeg har dem jo også selv nu, men det var så svært de første år, at få lov til at lave noget, fordi du skulle igennem alle mulige gatekeepers for at få lov til at optage one-man shows, eller lave sketches eller udgive en dvd. I dag kan nye ukendte, men dygtige komikere udgive der ting direkte på nettet. Hvis man hopper forbi www.motherload.dk, så kan man købe nogle virkelig sjove one-man shows fra nogle af de bedste i vækstlaget.

Følg Michael Schøt på Facebook  hvor du også finder Schøtministeriet, på Twitter eller læs mere på hans hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.