Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Bouchra Chakiri fra Bydelsmødre

Må jeg præsentere… Bouchra Chakiri fra Bydelsmødre

Hvem er du? Jeg hedder Bouchra Chakiri. Jeg har været Bydelsmor siden 2012 og er uddannet pædagogisk assistent. Jeg er også uddannet mindspringtræner og er formand for Internationalt Kvindenetværk. Jeg er født og opvokset i Danmark, mine forældre er oprindeligt fra Marokko. De kom til Danmark som gæstearbejdere i starten af 70érne.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Først og fremmest giver det mig en glæde og ro i sindet, når jeg hjælper andre kvinder og ser, at jeg har været med til at gøre en stor forandring i deres liv. Fordi jeg er født i Danmark, så forstår jeg at leve med begge kulturer og kan give det videre fordi, jeg kan kvindernes sprog. Det som motiverer mig aller mest, er den måde kvinderne jeg hjælper takker mig på. For jeg føler ikke jeg har givet meget, men de giver mig meget tilbage. Fx er det helt typisk at en mor og en skoleinspektør takkede mig, fordi jeg havde hjulpet dem med at forstå hinanden. Skolen troede moderen ikke ville samarbejde. Men det viste sig, at hun ikke forstod sedlerne, der kom med børnene hjem og hun kendte ikke til hele forventningen om skole-hjemsamarbejde, fordi det ikke findes i det land hun kommer fra.

Hvad går projektet kort ud på? Bydelsmødre er kvinder, primært med etnisk minoritetsbaggrund, som gør en frivillig indsat i vores lokalområde for at støtte isolerede sårbare kvinder, som vi kender eller opsøger. Vi Bydelsmødre lytter, formidler vigtig viden og bygger bro mellem kvinderne og det sted i samfundet, som bedst kan hjælpe kvinden videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv deres børn og familie. Alle Bydelsmødre gennemgår Bydelsmødrenes Grunduddannelse på 15 moduler, hvor vi får viden om emner der berører alle dele ved familie-livet og metoder til, hvordan man hjælper andre bedst.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Vi er med til at formidle vigtig viden, som nedbryder tabuer og misforståelser. Fx fortæller jeg mange, at det ikke er farligt at tage antidepressiv medicin. Der er mange myter om, at man bliver blind eller skør. Mange takker mig, fordi de har fået viden og har turdet sige ja tak til medicin i en periode.

Vi er med til at forhindre kultur- og sprogmisforståelser i at udvikle sig til store konflikter. Fx er der tit misforståelser mellem forældre og børnehaver eller skoler, fordi mange forældre ikke kan sproget og ikke kender til pædagogikken eller hvad børnehaven forventer af forældre. Det samme gælder i forhold til kommunen og skoler.

Vi er også med til at bryde den negative sociale arv på mange måder ved at fortæller om muligheder og rettigheder. Fx har jeg hjulpet en kvinde, der var gift med en psykisk syg mand, der var meget styrende over for hende og deres to sønner. Kvinden har nu turdet bryde med ham, tage en uddannelse, og drengene deltager i sociale aktiviteter, sport og er ved at få et godt forhold til deres far. De takker mig tit og siger det er min skyld de har fået et godt liv.
Jeg går også meget op I at hjælpe forældre med at forstå, at i det danske samfund kan deres børn sagtens tage en længere uddannelse, selvom de ikke selv har en uddannelse.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Vil du vide om der findes en Bydelsmorgruppe i dit lokalområde eller ku du tænke dig, at høre hvordan man opstarter en ny gruppe så kontakt endelig Bydelsmødrenes Landsorganisation Maja Langhorn 30 71 22 44 eller info@bydelsemor.dk

Mere info om Bydelsmødrene på:
www.bydelsmor.dk
https://www.facebook.com/bydelsmoedrene

 

IMG_7952

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.