Børn og unge i udsatte positioner
Må jeg præsentere… Jane Ring fra Mødrehjælpen

Må jeg præsentere… Jane Ring fra Mødrehjælpen

Hvem er du? Mit navn er Jane Ring, og jeg har arbejdet som frivillig i Mødrehjælpens lokalforening i Viborg i fire år. Jeg er 66 år gammel og blev uddannet pædagog i 1973.

Hvorfor er du en del af dette projekt? I mere end 40 år, har børn været omdrejningspunktet i mit liv, og jeg har altid elsket mit arbejde.

Da jeg gik på efterløn, var jeg klar over, at det gav mening i min hverdag stadig at relatere til børn. Derfor valgte jeg at melde mig som frivillig i Mødrehjælpen.

At arbejde i en organisation, hvis formål er at hjælpe børnefamilier, som på en eller anden måde har brug for hjælp og støtte i hverdagen, giver mening for mig.

Hvad går projektet kort ud på? Mødrehjælpen spiller på mange forskellige strenge og tilbyder forskellige netværksskabende aktiviteter i løbet af året. Jeg er blandt andet hver sommer med til at arrangere en uges lejrophold målrettet familier, som mangler råderum i økonomien til en ferie.

Familierne får et pusterum i hverdagen og en uge fyldt med gode, spændende oplevelser, socialt fællesskab og en mulighed for at stifte venskaber på tværs af kulturforskelle.

De frivillige arrangerer bl.a. udflugter, skattejagt og bålhygge og hjælper og støtter efter behov.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? At være sammen i flere døgn giver deltagerne fælles oplevelser. De danner nye relationer og får mulighed for bedre at forstå og acceptere hinandens forskelligheder.

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Jeg kan kun opfordre alle, der har lyst og energi, til at engagere sig i Mødrehjælpens arbejde. Mødrehjælpen har lokalforeninger over hele landet, hvor man som frivillig kan engagere sig i butikker og netværksskabende aktiviteter for gravide og børnefamilier i sårbare situationer. Du kan se en oversigt over Mødrehjælpens lokalforeninger her eller finde os på Facebook her.

 Jane Ring Viborg ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.