Klima, miljø og bæredygtighed
Må jeg præsentere… Jesper Ingemann fra fødevareBanken

Må jeg præsentere… Jesper Ingemann fra fødevareBanken

Hvem er du? Jesper Ingemann, kommunikationsansvarlig i fødevareBanken.

Hvorfor er du en del af dette projekt? Generelt er de, som er aktive i fødevareBanken, drevet af at kæmpe imod to ting: madspild og madfattigdom. Om det er det ene eller det andet, der motiverer, varierer lidt, men alle ser koblingen af de to ting som en rigtig god ide. Et problem (madspild) bliver en del af løsningen på noget andet (madfattigdom).

Hvad går projektet kort ud på? Vi kæmper for at komme de to problemer til livs. Vi har på den ene side 700.000 ton madspild årligt i Danmark, som omregnet udgør 1,5 milliarder måltider. På den anden side er der madfattigdommen – flere og flere har ikke råd eller ressourcer til at spise ordentligt. Mange hjemløse og andre socialt udsatte i fattigdomssituationer lider under dette. Vi kæmper for at slå en bro imellem de to store problemer.

fødevareBanken har 150 frivillige, der dagligt indsamler fødevarer hos forskellige virksomheder eller sorterer det, der bliver afleveret og fordeler det i vores kølebiler. Dernæst køres fødevarerne ud til forskellige institutioner, herberger og andre samlingssteder for socialt udsatte mennesker og udgør en stor del af ingredienserne i deres daglige madlavning.

Vi er den eneste organisation, der gør det og kan håndtere så store mængder fødevarer – 1,3 ton dagligt. Vi er de eneste, der kan gøre det fødevaresikkert.

Hvorfor er projektet med til at gøre Danmark/verden til et bedre sted? Vi har både en grøn og social effekt på Danmark. Ved at udnytte ressourcerne, sparer vi miljøet for en stor belastning. Samtidig nedsætter vi madfattigdommen ved at omsætte madspild til gratis fødevarer. Alle skal have mad og helst god mad, som er en af forudsætningerne for at få et liv, der fungerer!

Hvordan kan man som privatperson blive en del af projektet? Vi har både brug for økonomisk støtte og hjælp fra frivillige. Man kan følge fødevareBanken på Facebook her og få meget mere info på hjemmesiden her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.